Između usta i zalogaja svašta se može dogoditi, kaže stara latinska poslovica. Dodajte tome stres, ubrzano vreme, reklame koje nude večitu mladost, zdravlje preko noći i – panika je u nama.
Ne paničite! Okrenite se sebi i lekovitoj sili prirode, jednostavnoj i moćnoj. Upoznajte svoju unutrašnju snagu – kiselo-baznu ravnotežu.
Ishrana po testu intolerancije sama po sebi dovodi do ogromnog rasterećenja metaboličkih i imunoloških procesa u organizma. Sledeći pravi korak je izbor namirnica ili pak njihove kombinacije koje obezbeđuju alkalizaciju unutrašnje sredine što znači STOP razvoju mnogih hroničnih bolesti.
Za početak – upoznajte čičoku!
Slično krompiru, čičoka je bogat izvor kalijuma, kalcijuma, gvoždja, vitamina C, folne kiseline i vitamina B1 i B2, vitamina D i provitamina A (betakarotin). Čičoka je interesantna i po tome što je izvor esencijalnih aminokiselina, tj. aminokiselina koje organizam ne proizvodi.
I zato neka čičoka bude prva u nizu namirnica koja će vas, kao neutralna, uvesti u kiselo-baznu ravnotežu.
Svi organi funkcionišu normalno samo onda kada su količine kiselih i baznih supstanci u telu u ravnoteži.
“Zakišeljenost” unutrašnje sredine može biti činilac koji će dovesti do pojave nove bolesti ili da bujanja već postojećih. Zakišeljenost, takođe, može da bude u osnovi mnogih nespecifičnih simptoma čiji je spisak podugačak.
-
hronični umor
-
neotpornost na infekcije, učestale prehlade
-
bujanje kandide
-
gasovi i nadutost u stomaku u toku i nakon jela
-
iscrpljenost, malaksalost
-
smanjena koncentracija
-
suva koža sklona perutanju i pucanju
-
preosetljivost disajnih organa (kijanje, bistra sekrecija iz nosa, slivanje niz ždrelo; suvoća sluznica nosa, grla i kapaka; bele naslage na jeziku…
Poštujte svoj test intolerancije